Our blog

Tip vijf: Performance belangrijker dan ooit

Er kan tegenwoordig heel veel bereikt worden met alle javascript libraries die een webdeveloper ter beschikking staan. Websites hoeven met de komst van HTML5 in bijna niets meer onder te doen voor traditionele desktop applicaties. Wanneer ontwikkelaars er echter teveel libraries bijslepen, bestaat de kans dat een site onnodig traag en zwaar wordt.

Read more

Trends en tendenzen in Webdesign 2013

Januari en alle feestdagen zijn weer voorbij en we kunnen eindelijk weer aan het werk. In verband daarmee willen we graag de belangrijkstste trends in webdesign voor 2013 met u delen.

Read more

Tip vier: Conversie van Flash naar HTML is geen doel op zich

Sommige animaties en effecten zijn in Flash heel makkelijk gemaakt maar hebben geen direkt equivalent in één van de Javascript libraries als jQuery UI en aanverwanten. 

Hou dan voor ogen dat een één-op-één conversie geen doel op zich wordt. Het doel van uw website is het voorzien in informatie, het verkopen van producten, het genereren van leads, wat dan ook, en het succes hiervan zal zelden afhangen van hoe een bepaalde animatie specifiek is uitgevoerd. Het is de overal uitstraling die telt.
Read more

Tip drie: Swipe, Pinch en Panning

Hoe mooi flitsend en interactief sommige Flash animaties ook kunnen zijn, ze zijn meestal niet voorbereid op de nieuwere manieren van input die door touchscreens mogelijk zijn gemaakt zoals swipe (vegen), pinch close en pinch open (verkleinen en vergroten met twee vingers) of panning (het verplaatsen van een object door hem met je vinger vast te houden en te verslepen). 

Read more

Tip twee: Flash eruit? Responsive layout erin!

Als je je website bij de garage brengt om de Flash eruit te laten verwijderen vergeet dan niet om er gelijk ook een responsive (ook wel adaptive) layout in te laten zetten door je webmonteur.  Zo voorkom je dat je je mobiele bezoeker alsnog frustreert met een onleesbare site die niet in het venster past.

Read more

Tip één: Vervang alleen wat nodig is

Wanneer je helemaal tevreden bent met je website maar alleen van de Flash onderdelen af wilt, zoals bijvoorbeeld een showcase slider op je voorpagina, laat je dan geen complete herbouw van je website aanpraten. Tenzij er sprake is van een site die helemaal in Flash gebouwd is, kan in de meeste gevallen alleen de Flash animatie vervangen worden en de rest van de site intact blijven. 

Read more

War on Flash postuum gewonnen

Inmiddels kunnen we stellen dat Steve Jobs de ‘War on Flash’ postuum gewonnnen heeft. Door de onstuimige groei van het aantal iOS devices en de daarmee gepaard gaande groei van het marktaandeel is Flash niet meer de apparaat overstijgende technologie die overal draaide en werd het voor ontwikkelaars en bedrijven die hier op ingezet hadden veel minder interessant.  

Read more