Our blog

Back / Tip twee: Flash eruit? Responsive layout erin!

Als je je website bij de garage brengt om de Flash eruit te laten verwijderen vergeet dan niet om er gelijk ook een responsive (ook wel adaptive) layout in te laten zetten door je webmonteur.  Zo voorkom je dat je je mobiele bezoeker alsnog frustreert met een onleesbare site die niet in het venster past.

Een responsive layout zorgt er namelijk voor dat de afmetingen van je site zich vormen naar het scherm (eigenlijk de browserafmetingen) van je sitebezoeker. Bij sites zonder responsive layout loopt er op mobiele devices vaak een heel gedeelte rechts buiten het scherm wat dan alleen maar met sterk uitzoomen of horizontaal scrollen nog te bekijken is. 

Een responsive layout zorgt ervoor dat de content in smallere schermen geherpositioneerd wordt, en onder elkaar terecht komt. Je krijgt dan wel hele 'hoge' pagina's maar verticaal scrollen is veel minder een probleem in de beleving van de meeste gebruikers. Dat gezegd hebbende blijft het altijd aan te bevelen om de belangrijkste boodschap van je website boven de 'vouw' te plaatsen zodat deze direkt zichtbaar is wanneer je website inlaadt.